Hai să dăm din mână-n mână, și-apoi să băgăm în gură! De 1 decembrie, la Alba-Iulia se vor împărți populației trei tone de fasole cu cârnați

0
1381

LAS’ CĂ-I BINE! Se apropie Ziua Națională a României, iar la Alba-Iulia, capitala unirii, se fac pregătiri serioase pentru ca marea sărbătoare să iasă bine și toți participanții să fie mulțumiți.

Publicația locală ProAlba transmite că autoritățile se preocupă în special de problema mâncării, știut fiind faptul că pe burta goală, românului nu-i mai arde nici de unire, nici de nimic. În virtutea acestor aspecte, Primăria Alba Iulia, secondată de Consiliul Județean Alba, au tocmit vreo 30-40 de bucătari, au făcut rost de cel mai mare ceaun din țară (așa scrie presa locală!) și s-au descurcat de niște sponsorizări. Lanțul de magazine Kaufland pune la dispoziție două tone de fasole și o tonă de cârnați, să fie aruncate în ceaun și gătite la foc potrivit. Tot ei ne dau și păinea, vreo 8.000 de chifle, să băgăm în noi și să ne bucurăm că e ziua noastră națională.

Cumsecade nemții ăștia de la Kaufland, s-au prins și ei că dacă vii pe aici și scoți profitul din țară, măcar o fasole cu cârnați de 1 Decembrie tot trebuie să dai. Și uite că dau, dom’le! Foarte bine! E și asta o chestie: să sărbătorești Ziua Națională pe banii corporațiilor occidentale.

Harfa.ro n-are nimic de comentat și se bucură. Mari amatori de mocăciuni, redactorii noștri vor face pe dracu-n patru și, de 1 decembrie, se vor deplasa la Alba-Iulia ca să mănânce și ei niște fasole cu cârnați și să mai ia și la pachet vreo două-trei porți. La mulți ani tuturor românilor!

LĂSAȚI UN MESAJ