Atenție, români ! Unde vă puteți bucura de mocăciuni astăzi, de ziua noastră. Nu mergeți la Bârlad că nu se dă nimic!

0
911

ȚARA NOASTRĂ-I ȚARA NOASTRĂ. Astăzi este, totuși, ziua noastră națională, chiar dacă România e așa cum e, și e foarte rău – suntem vai de curul nostru. Dar măcar avem harfă, vorba aia.

Așa că Harfa.ro vine în întâmpinarea tuturor cetățenilor care vor să deguste – pe degeaba – fasole cu cârnați, adevăratul liant național românesc. Atenție, cetățeni! În unele locuri se dă bine, în altele mai puțin, iar în altele deloc.

Uite, vești triste ne parvin de la Bârlad. Acolo se mănâncă tot căcatul ăla al autorităților – cu tricolorul, cu astea. Dar un castron de iahnie, neam! Suntem alături de voi, bârlădeni în această grea încercare. Capul sus!

Bârlădenilor nu le rămâne decât să jinduiască la răsfățul de care au parte buzoienii. Căci aceștia se răsfață – chiar la această oră – cu peste 3.000 de porții de fasole cu ciolan, plăcintă și vin. Ele sunt oferite buzoienilor de către Consiliul Județean. E ziua noastră națională, dar vin și alegerile parlamentare în zece zile. Iar românii iau și bagă în gură și zic să fie primit. Ceva tradițional, frumos.

Și nu doar buzoienii iau și bagă la ghiozdan! Bucurie mare e și la Roman, unde se dau 8.000 de porții de fasole cu ciolan. Ele sunt degustate alături de frumoase specialități din bucătăria tradițională românească, adică mai ales porc. Atenție, însă!, atenție, cã se dau și vaci rumenite! Așadar, repede, pe centru, să nu ratați! De la 20.00 vine și maestrul grătarelor, un impostor pe nume Robert Rainford. El îi va delecta pe romașcani cu nobila artă a grătarului. Romașcanii, cu gurile căscate, vor putea admira proțapul, iar apoi se vor îndestula. Ne e și frică să ne gândim cât se va bea, în context, pe tot cuprinsul patriei. Doamne apără-ne și păzește-ne!

Apogeul este – ca în fiecare an – la Alba Iulia. Acolo nu se mai numără cu porția. Nu, nenică! Se dau fasole și cârnați cu tona, să ne ajungă, că odată e Marea Unire. Asta e situația – atât putem. Noi să fim sănătoși! Hai, România! Hai ai noștri!

LĂSAȚI UN MESAJ