AZI NU SE FAC ORE! Elevii din Iași au fost învoiți de la școală pentru a merge să se închine la Sfânta Parascheva

0
1031

ACTIVITĂȚI EXTRACURICULARE. Bucurie mare la Iași. Astăzi, de hramul Sfintei Parascheva, elevii din municipiu nu vor merge la școală, anunță Inspectoratul Școlar Județean Iași. Astfel, ei se vor putea deplasa în liniște la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a pupa moaștele Sfintei. Nu se specifică când și cum vor fi recuperat orele de astăzi (ce atâta școală?) problema fiind expediată într-o margine de comunicat: „orele vor fi recuperate în baza unui calendar agreat de fiecare unitate de învățământ“. Adică, faceți ce vreți, nu ne privește.

Toată tărășenia este prezentată de inspectorat în culori luminoase: după această zi, elevii își vor dezvolta – vezi Doamne- spiritul critic și chiar jurnalistic.

Iată ce spune Camelia Gavrilă, șefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași (mare PSD-istă și viitoare deputată de Iași): „Considerăm importantă implicarea elevilor şi a profesorilor din şcoli în acest eveniment cultural, precum şi iniţierea la nivelul catedrelor de limba şi literatura română a unor strategii educaţionale complementare derivate din conţinutul acestui proiect. Elevii pot, astfel, contribui la realizarea unui portofoliu al şcolii, o formă creativă de exersare a spiritului critic sau jurnalistic prin consemnarea şi valorizarea mesajelor culturale desprinse din evenimentele oraşului”.

Harfa.ro îi îndeamnă pe elevii ieșeni să valorizeze cu măsură, ca să nu-i doară capul sâmbătă dimineața.

LĂSAȚI UN MESAJ