Cel mai bătrân angajat din România! În timp ce mii de români stau degeaba pe ajutoare sociale, un hunedoarean de 99 de ani lucrează cu contract de muncă

6
238758
Foto: Glasul Hunedoarei

În țara asta plină de putori și de oameni care așteaptă să li se dea, un bătrân de 99 de ani ne oferă un superb exemplu de ambiție și seriozitate. Ștefan Gros, un cioban din satul Vâlceluța, județul Hunedoara, apropie suta de ani, dar nu vrea nici în ruptul capului să stea acasă și să-și mănânce pensia. Om în putere, Nea Fănică își vede de meseria lui de cioban și lucrează cu contract de muncă la stâna unui om de afaceri din Hunedoara, care îl plătește cu 1.000 de lei pe lună. E cel mai bătrân angajat din România.

“Nepoţii şi copii tăt îmi spun că să mai las mersu’ la oi, dar io le-am spus şi le zâc ş-acuma: dacă vreţi să mă omorâţi, nu mă mai lăsaţi să urc cu oile la munte! În martie încep să fete oile şi mă duc la turmă, iar în luna mai urc la stână, pă munte. Pe mine dragostea lui Dumnezeu şi dragostea mea pentru oi şi pentru munte m-or ţinut atâta-n viaţă”, a povestit Ștefan Gros în “Glasul Hunedoarei”, publicație care a prezentat cazul pe larg, bravo lor!

Pe lângă salariu, Nea Fănică mai ia 400 de lei pensie de agricultor și încă 400 de lei ca veteran de război. A fost la oi de mic. Asta a făcut mereu și asta îi place să facă și acum, la 99 de ani. A trecut prin război, s-a luptat cu ursul, a mers înainte. De-acolo, din vârful muntelui, rezemat în bâta lui de cioban, a înțeles care e treaba cu viața: “Eu am muncit mereu numai bani cinstiți. Pun capul pe cojocul meu, mă culc lângă oi și dorm liniștit. Mă mai deranjează numai ursul când vine”.

Harfa.ro se înclină până la pământ în fața acestui cioban de 99 de ani și vă îndeamnă să luați aminte. Dacă tot faceți planuri pentru noul an, lăsați învârtelile și gând pe muncă!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

6 COMENTARII

  1. Ma putori santeti voi care scrieti ce vreti intradevar ce spuneti de acest om este ok de lauda dar nu va da nimeni voie sa faceti aduceti cuvinte urate cetatenilor sai faceti potori ca de stau si gandesc bine din categoria lor faceti parte si cei de prin presa ce frecati menta toata ziua cu un reportaj sa umpleti spatuu

    • Bai costica, ba putoreta dreq, ma ej’prost? Mana pe carte si la munca putoreta, nici sa scrii nu stii, putoreta phuli ce esti. Sa te’n ghura jigodie si alupigus!

  2. Ce te oftici bre Constantine?N-au zis bine?Nu ti s-au adresat tie in mod special,ci celor care stau cu berile in mana,umpland birturile Romaniei,de dimineata pana seara,si asteapta ajutoare de la stat.Si sunt al naibii de multe putori din astea.

LĂSAȚI UN MESAJ