Cine a zis că românii nu știu să se revolte? La presiunea cetățenilor, monumentul în formă de penis a fost mutat din Piața Revoluției

3
2513

VICTORIE. Controversatul monument din centrul Bucureștiului, despre care Harfa.ro a relatat cu promptitudine aici, a fost ridicat din Piața Revoluției după ce a stârnit un val de indignare printre românii de toate vârstele.

Primăria Capitalei a emis, în cursul zilei de marți, un comunicat în care precizează că a decis să demonteze lucrarea după ce a primit multiple sesizări din partea cetățenilor, aceștia declarându-se ofensați de afișarea ostentativă a sculpturii în formă de penis lângă monumentul închinat eroilor Revoluției.

Primăria și-a pus cenușă în cap recunoscând că, prin intermediul Comisiei pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice, a aprobat montarea respectivei sculpturi deși nu știa cum arată aceasta. “Având în vedere că în actualul regulament al comisiei nu este prevăzută obligația solicitantului de a prezenta, la momentul cererii autorizației, ilustrări de temă, evenimentul a fost aprobat de către membrii comisiei, care s-au bazat pe buna credință a expozanților. Subliniem că, dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune că această lucrare poate ofensa cetățenii, nu se punea problema acordării autorizației”, se precizează în comunicatul municipalității.

Harfa.ro salută această victorie de etapă a cetățenilor, dar îi îndeamnă să se revolte și la alte puli, mai grave și mai dureroase decât aceasta, pe care le tot primesc de la politicieni de douăzeci și ceva de ani și pe care le îndură cu nejustificată plăcere.

3 COMENTARII

  1. Cine mai este si BOUL care a savarsit o…asemenea”opera de arta”?!?Bai oricat de profani am fi si oricat de snobi sunteti voi,nu ai CUM sa NU VEZI ca ai facut o PULA!!BOULE!Dar cine mortii mati ti-a mai si platit pentru asta?!?

LĂSAȚI UN MESAJ