Directorul unui liceu din Bacău face școală ca pe vremea lui Ceaușescu: mai mulți elevi au fost dați afară de la ore pentru că purtau mustață

0
1260
Directorul Ovidiu Cojocaru (Sursa foto: Deșteptarea)

Gata, nu mai merge cu golăneala! La Bacău s-a dat milităria jos din pod! Elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” nu mai au voie să poarte mustață, fiind somați să pună mâna pe lamă dacă vor să mai fie primiți la ore. La originea acestor măsuri severe se află directorul Ovidiu Cojocaru, un domn cu chelie care umblă cu pantalonul călcat la dungă și obrazul bărbierit la sânge. Lui Cojocaru îi place disciplina, te ia de urechi și te scoate afară din clasă dacă te prinde cu tuleie în barbă.

Ziarul „Deșteptarea” relatează că mai mulți elevi de la Colegiul Economic au pățit-o deja, ei fiind dați afară de la ore pe motiv că erau nebărbieriți. Bieții adolescenți băcăuani, abia le-au mijit și lor mustățile și s-au trezit cu beleaua pe cap. Mulți s-au dus acasă plângând, iar părinții au făcut scandal în presa băcăuană. „S-a intâmplat la o clasă de a X-a, la ora de engleză. Băiatul meu este unul dintre elevii care au fost dați afară de la ore pentru că are mustață! Ce mustață poți să ai la 16 ani? Dacă există vreun regulament intern pe această temă, noi nu știm nimic. Și chiar dacă ar fi, repet, despre ce mustață sau barbă putem vorbi la 16 ani? Pur și simplu, din acest motiv, mai mulți băieți au fost scoși de la oră și cred că li s-a pus și absență”, a declarat mama unuia dintre elevii sancționați, în ziarul „Deșteptarea”.

În fața acestor acuzații, Cojocaru se ține tare și spune că nu poate să-și bată joc de reputația școlii. „Noi în școală facem educație, iar o ținută decentă în fața cadrului didactic de la catedră ține de respect față de acesta și față de scoală, în general. Acei băieți chiar au barbă, nu doar puf sau mustață, mi-a spus chiar doamna profesoară de la clasă, iar prezentarea la școală într-o ținută neglijentă, repet, ține de respect față de actul educațional. Ca director, am cerut insistent ca ținuta la clasă să fie una decentă, cu tot ce înseamnă acest lucru. În legătură cu acest caz, vom lua legătura și cu părinții acelor copii și vom reglementa situația”, a declarat directorul Cojocaru.

Cu alte cuvinte, nu există cale de întoarcere. Dați-vă mustățile jos, dragi elevi băcăuani. Lăsați hipstereala că nu vă merge cu nento Cojocaru. Harfa.ro susține aceste măsuri draconice și cere ca, dacă va da rezultate, inițiativa Cojocaru să fie extinsă pe întreaga rază a județului. Niciun băcăuan să nu mai poarte mustață în viața lui!

LĂSAȚI UN MESAJ