FOAME. Șony, cel mai mare porc din România (550 kg.), a fost sacrificat de Traian Igaș (cel mai prost ministru de interne)

0
1412

Știrile cu porci setează din nou agenda site-ului nostru. Harfa.ro nu are câtuși de puțin intenția să se lase atinsă de spiritul sărbătorilor, dar, asta e, oamenii taie porcii zilele astea, iar osânza de harfă din jurul acestui obicei este considerabilă. Căci tot ce-i mai românesc iese la iveală în jurul porcului înjunghiat. Iar românesc e și ca politicienii să se împăuneze cu ce e mai mare, mai frumos, mai solemn.

Traian Igaș, politician eșuat (PNL-ul nici nu l-a mai pus pe liste la alegerile astea), fost deputat, fost senator, fost ministru de Interne și nu în ultimul rând patron de cârciumă (Taverna Pecicană, comuna Pecica, județul Arad), a poftit la cel mai mare porc din România, Șony, un animal de peste o jumătate de tonă (550 de kile pentru rigoare). Auzind că există un asemenea porc, Igaș a mers într-o fugă la Fiscut (tot în județul Arad) pentru a pune mâna pe el.

În ograda cui credeți că a crescut Șony la asemenea dimensiuni? În ograda preotului satului, firește. A fost un nou exemplu de superbă colaborare stat-biserică. Fostul senator a scos repede 3.000 de lei din buzunar (are de unde, că 12 ani a ridicat leafă din Parlament) și i-a înmânat părintelui. Popa cu inima mâhnită s-a despărțit de porc, căci, după cum a relatat presa bănățeană, Șony a fost un porc crescut „cu multă credință și suflet”.

Igaș cu capul gol, popa din Fiscut, cu șapcă, în momentul încheierii tranzacției FOTO: aradon.ro
Igaș cu (capul gol) și popa din Fiscut (cu șapcă), în momentul încheierii tranzacției FOTO: aradon.ro

La ora la care așternem pe internet aceste rânduri, Șony e demult cârnați și piftie. A fost sacrificat spre îndestularea lui Igaș și a prietenilor săi. Vor mânca din el toată iarna și fostul senator, și prietenii, și clienții de la Taverna Pecicană.

Harfa.ro deplânge sacrificarea lui Șony, porc credincios și cuminte ca o fată mare, dar, totodată, se bucură că Igaș, un analfabet sinistru și fără nicio harfă, a fost retras de la cârma țării și lăsat la vatră. Sperăm să nu mai auzim niciodată de el.

PS: Pe lângă faptul că a fost cel mai mare porc din țara noastră în 2016, Șony a fost și cel mai lung porc care a trăit vreodată în România post-decembristă.

LĂSAȚI UN MESAJ