HARFE DE NEUITAT În timp ce săpa groapa unui client, Nicu, groparul, a căzut în cazma și și-a tăiat testiculele

0
1512

REMEMBER. Pentru a nu lăsa uitarea să se aştearnă peste harfele de altădată, Harfa.ro răsfoişete, din când în când, arhivele ziarelor româneşti şi vă prezintă cele mai interesante ştiri din istoria noastră recentă.

Evenimentul zilei, 1 noiembrie 1996

Miercuri seară, la Spitalul de Urgență Floreasca, a fost internat Sandu Nicu, în vârstă de 26 de ani, de meserie gropar în comuna Voluntari, de lângă București. Pacientul este un caz ceva mai ieșit din comun: diagnosticul său este plagă delabrantă la nivelul scrotului său, mai pe înțelesul tuturor, sfâșierea pielii care învelește și protejează testiculele. Pacientul suferea de dureri cumplite iar soția sa, care l-a însoțit la spital, era mai mult decât disperată.

În ziua fatală, în jur de ora 15, Sandu se afla în exercițiul funcțiunii, adică pregătea locul de veci pentru un client decedat. El săpase deja cam 1,5 metri în adâncime, când și-a dat seama că groapa necesita o abordare din profunzime. În consecință, el a aruncat cazmaua în fundul gropii și și-a luat o scurtă pauză pentru a-și trage sufletul puțin. Odihnit și cu forțe proaspete, el a revenit la locul de muncă, dar, terenul fiind umed, omul și-a pierdut echilibrul și a alunecat în fundul gropii, unde îl aștepta unealta abandonată. Căzând în mod nefericit direct pe tăișul cazmalei, groparul s-a trezit cu testiculele în vânt, crotul fiindu-i sfâșiat.

Internat de urgență, groparul ghinionist a fost supus unei intervenții chirurgicale care a remediat ce se putea remedia. Medicii au asigurat-o pe nevasta nefericitului că accidentul nu-i va afecta acestuia capacitatea de reproducere.

Mariana Papij

evz-1-nov-96

LĂSAȚI UN MESAJ