HARFE DE NEUITAT: Țigan cu tată african

0
745

REMEMBER. Pentru a nu lăsa uitarea să se aştearnă peste harfele de altădată, Harfa.ro răsfoişete, din când în când, arhivele ziarelor româneşti şi vă prezintă cele mai interesante ştiri din istoria noastră recentă

Evenimentul zilei, 10 octombrie 2002

„Sînt țigan“, spune Daniel Marius Baldovin, un tînăr de 27 de ani, care trăieşte într-un cartier de rromi din municipiul Tîrgu-Jiu, deşi are trăsăturile specifice unui negru: părul creţ, buze groase și pigmentul pielii mult mai închis decît al ţiganilor. „Din cîte mi-a spus mama, tatăl meu este din Africa. Nu-l cunosc. Nu l-am văzut niciodată. Am crescut de mic printre ţigani. Eram diferit de ceilalţi copii pentru că eram mai negru decît ei. Cu toate acestea, lumea de aici s-a obişnuit cu mine. Toţi îmi spun «negrule», dar eu nu mă supăr”, povesteşte Daniel Marius Baldovin.

Marioara Baldovin, mama acestuia, în vîrstă de 60 de ani, spune că Daniel este rodul unei aventuri de o noapte pe care a avut-o cu un african, student în Craiova: „Pe tatăl lui Daniel l-am cunoscut la Restaurantul Oltenia. Era student în anul III la Facultatea de Mase Plastice din Craiova. Știu doar că îl chema Adam“.

Daniel a făcut școala tot în Craiova. A renunțat însă după ce a terminat zece clase pentru că s-a căsătorit și are acum un băiețel în vîrstă de șase ani. Familia lui este una dintre cele mai sărace din cartierul Obreja.

Alin Ion

evz-10-oct-2002

LĂSAȚI UN MESAJ