HARFE ELECTORALE. Un vrâncean a venit la vot într-o căruță la care a înhămat o oaie. Ca să prindă puteri, oaia a fost hrănită cu covrigi de Buzău

0
657

ȚARA NOASTRĂ. Așa cum ne așteptam, ziua alegerilor a fost plină de harfe. Cu o ușoară, dar explicabilă întârziere, dați-ne voie să le luăm la mână:

  • Constantin Crăciun, un cetățean din Cîmpineanca (județul Vrancea) s-a deplasat către secția de votare la bordul unui atelaj cu patru roți (un fel de căruță mai mică), la care a înhămat o oaie voinică. Îmbrăcat în ițari și cămașă populară, Costică stătea de-a-n picioarelea în vârful căruciorului, iar biata oaia trăgea la jug, ca să ajungă stăpânul la urne. Presa vrânceană relatează că, după ce a votat, Costică Crăciun a întins un ștergar în fața secției și a scos din traistă niște mămăligă pe care a uns-o cu usturoi și a început să mănânce. El a avut grijă și de credincioasa ovină, pe care, pentru a prinde puteri, a hrănit-o cu covrigi de Buzău.
  • În Prahova, nouă secții de votare au rămas în beznă și și-au întrerupt procesul electoral după ce, în faptul serii, un cetățean mort de beat din comuna Drăgăneasa s-a întors acasă de la cârciumă și a constatat că nu are ce băga în foc. În aceste condiții, el a pus mâna pe o drujbă și s-a apucat să taie un copac din bătătură. Copacul s-a prăbușit la pământ și a tras după el firele de curent electric, provocând o pană de curent. În caz că vă interesează, pe făptaș îl cheamă Tinel.
  • Costică Berindei, “moțul hotărât” pe care Harfa l-a viralizat în mediul online, n-a avut succes la urne, reușind să obțină numai 560 de voturi. N-a reușit să intre în Parlament, dar lasă că au intrat alții, poate chiar mai proști decât el.
  • Deși formațiunea lor n-a făcut pragul electoral, Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu, liderii Partidului România Unită, s-au filmat cu telefonul mobil în timp ce cântau melodii naționaliste. Acum râde toată lumea de ei pe Facebook. Proștii beți apar într-un filmuleț în care se țin pe după gât într-o cârciumă și fredonează “Noi suntem români”, precum și “Treceți batalioane române Carpații”. Vai de curul lor!

LĂSAȚI UN MESAJ