Jemanfișism la Arad. Doi mecanici de locomotivă s-au îmbătat și au intrat într-un șir de vagoane pline cu motorină

0
1717
© FOTO: V. Obsitos
© FOTO: V. Obsitos

BĂUTURA, DIN NOU BĂUTURA. Doi cheflii de mecanici de locomotivă au fost mai-mai să radă orașul Arad de pe fața Pământului. Bărbații, unul de 45 de ani și celălalt de 51 de ani, aveau o misiune relativ simplă în această dimineață: să cupleze la o locomotivă 24 de vagoane încărcate cu motorină, în triajul gării Arad. E ușor de zis „simplu“. Dar când îți frige buza după băutură, ehe, nimic nu mai e simplu. Căci, da, înainte de a se apuca de treabă, chiar înainte de răsăritul soarelui, cei doi mecanici au început să bea. Cel de 45 de ani a băut mai mult, cel de 51 – a băut și el cât a putut. Cert este că zorii zilei i-a prins beți. Așa că s-au apucat de treabă.

S-au urcat în locomotiva cu pricina și au pornit către vagoane. I-au dat blană și, euforici cum erau, i-a durut fix în cur de consecințe. Nu și-au dat seama că în câteva minute au și ajuns la vagoane. Or fi încercat ei să frâneze pe ultimii metri, dar nu s-a mai putut face chiar nimic. Au intrat direct în primul vagon și l-au făcut praf, l-au îndoit ca pe o cutie de cola. Noroc că acel prim vagon era gol. De fapt, nu e noroc. Aflăm și noi acum că normele de transport de combustibil așa specifică: primul vagon să fie întotdeauna gol, că, uite, se mai nimerește din când în când câte un mecanic beat – (doar suntem fruntași, în lume, la băutură) – și să se evite astfel catastrofele la care suntem oricând expuși.

Partea bună e că n-a fost nimeni rănit. Vagoanele n-au luat foc, totul e cât de cât bine. Cheflii au coborât pe picioarele lor din locomotivă și s-au uitat și ei la isprava pe care au făcut-o. A venit poliția, i-a găsit băuți acolo (cel de 45 de ani cu o alcoolemie de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat, cel de 51 – cu o alcoolemie de 0,26 mg/litru alcool pur în aerul expirat). O să fie vai de mama lor. Îi dă afară din serviciu și le mai face și dosar penal.

Noi zicem că, dă-l dracului, e fier, se îndreaptă. Cât despre mecanicii bețivi… nu ne mai miră nimic. La cât se bea în acest colț de lume, e de mirare că mai există chiar și ideea de România. Prevedem, totuși, că vom fi rași, cât de curând, de pe fața Pământului, așa cum merităm.

LĂSAȚI UN MESAJ