Lupta anticorupție pe meleaguri filipineze: președintele îi avertizează pe corupți că îi va arunca din elicopter

0
2090
Președintele în timpul unei alocuțiuni în fața națiunii
Președintele în timpul unei alocuțiuni în fața națiunii

ÎN ATENȚIA CUCUVELEI MOV. Rodrigo Duterte, președintele statului Filipine, a declarat că s-a cam săturat să încerce reeducarea corupților. Jurist de profesie, Duterte a spus că cei care vor fi prinși cu corupția vor fi aruncați din elicopter. El a precizat și locul unde ar urma să se execute pedepsele: undeva în spațiul aerian al capitalei Manila. Rodrigo a menționat că a mai aruncat din elicopter și rezultatele nu au întârziat să apară.

Rodrigo Duterte este un președinte foarte iute la mânie. El a recunoscut că în perioada în care a fost primarul orașului Davao umbla noaptea cu motocicleta și împușca răufăcătorii. Lăsând la o parte faptul că acest șef de stat ar trebui internat de urgență la Socola (în județul Iași), Harfa.ro consideră că s-ar impune ca și țara noastră să ia în considerare aruncarea corupților noștri… măcar de pe bicicletă, să-și spargă dinții, să râdem de ei. Să le dea drumul din Dealul Patriarhiei, să se prăvălească spre Unirii încoace.

În altă ordine de idei, Harfa.ro îl avertizează pe cetățeanul Ghiță Sebastian să evite în pelegrinările sale orașul Manila, să nu cumva să-i cadă vreun corupt în cap.

UPDATE: Abia asta este harfa: într-o intervenție făcută în această seară, președintele filipinez a precizat cu regret că statul Filipine nu dispune, totuși, de niciun elicopter.

LĂSAȚI UN MESAJ