Moș Crăciun nu mai vine. L-au amendat polițiștii pe la Arad și i-au stricat tot cheful

5
16457
Foto: www.aradon.ro
Foto: www.aradon.ro

S-a-nrăit lumea, domne! Pe măsură ce ne apropiem de Crăciun suntem tot mai ai dracu’ și mai răi. Păi, dacă și pe Moș Crăciun l-au prins cu faruri neomologate pe mașină și era mai-mai să-i ia talonul?!

S-a întâmplat la Arad, după cum relatează site-ul aradon.ro. Moș Crăciun (un băiat pe nume Ben-Oni Lazăr, dar amicii îi spun Beni) se deplasa regulamentar pentru a distra copiii Aradului cu Dacia lui fermecătoare. Îi suia în Dacie și îi plimba prin centru să vadă luminițele. Ăia micii – copii! – se bucurau. După o astfel de seară, Moș Crăciun rula cu viteză redusă prin zona Podgoria, îndreptându-se către locuință.

În timp ce rula, el a fost tras pe dreapta de o patrulă a Poliției Rutiere.

„Bună seara/bună seara/ Vă rog să ne prezentați actele: buletin, permis, talon, asigurare“.

Moș Crăciun s-a gândit că e o glumă, așa, a la Godină, și că n-are ce să-i facă. A băutură nu mirosea, buletinul avea, carnet avea, RCA-ul era bun. Dar când s-a ajuns la talon, polițiștii s-au uitat lung la Dacia lui 1300 înzorzonată cu tot felul de beculețe de Crăciun și au zis: „N-aveți omologare pe astea. Amenda e 750 de lei, rămâneți în mașină până vă scriu procesu verbal“. Beni, săracu, a uitat și de Moș Crăciun și de tot.

Hai domne…

Niciun domne! Ați fost filmat, veniți să vedeți filmarea. Păi ce? Suntem în Laponia, sau la Arad?

I-au scris amenda nemernicii. Și era mai-mai să-i ia talonul. „Sistem de iluminat stil Moș Crăciun, montat pe autoturism Dacia 1300, fără omologare“. Beni, sfios, n-a îndrăznit să-i atingă cu ceva, că poate rezolva, se înțelegeau ca oamenii. A stat lemn, în costumul de Moș Crăciun, și s-a întristat în sinea lui. „Ia uite bă, bani dați pe beculețe, bani dați pe benzină, unde mai pui rulajul mașinii… și pentru ce?”. A venit polițistul, i-a aruncat aia pe geam:

„În patrușopt de ore, la poștă… știți, da?“.

Așa că Moș Crăciun nu mai vine. I-au stricat ăștia sărbătorile și nu-i mai arde de nimic. Dar, promite că la anul face pe dracu-n patru, omologhează și zurgălăii de pe retrovizoare și le-arată el polițiștilor de ce e în stare Moș Crăciun. Bravo Moșule, noi ținem cu tine. Nu că ne omorâm noi după sărbătorile de iarnă, dar am luat și noi amenzi și știm cum e.

PS: Apel la cititorii harfa.ro! Dacă aveți expertiza contestării amenzilor, lăsați la comentarii ce trebuie să facă Moșul. E păcat, 7 milioane jumate, mai bine își ia ceva de ei.

5 COMENTARII

  1. pai din prima: unde exista la lege ca nu ai voie sau unde se defineste clar chestia aia cu „stil mos craciun”? 🙂 care e stilul mos si care iepuras de paste?:) politia romana ,cretina ca de obicei.

  2. Wow what a beautiful couple and so well captured by you Scotty they are truly awsome photos, what a memorable wedding , one I will always remember. Such an awsome couple /bridal party/family/friends/ and a truly brilliant PHOTOGRAPHER What a way to spend a birthday! . Judy xxx

  3. You don’t have a clue what I take in, how, or how I use it in forming my understanding and presentation.I am a skeptic. I do not believe what I am spoonfed. That allows me to consider what I am reading, assuming that there is truth in elements of every presentation, but not necessarily the conclusion derived.To undertake LESS than that, to believe, or to disbelieve on the basis of the author, is gullible.

LĂSAȚI UN MESAJ