Moș Crăciun nu mai vine. L-au amendat polițiștii pe la Arad și i-au stricat tot cheful

4
15332
Foto: www.aradon.ro
Foto: www.aradon.ro

S-a-nrăit lumea, domne! Pe măsură ce ne apropiem de Crăciun suntem tot mai ai dracu’ și mai răi. Păi, dacă și pe Moș Crăciun l-au prins cu faruri neomologate pe mașină și era mai-mai să-i ia talonul?!

S-a întâmplat la Arad, după cum relatează site-ul aradon.ro. Moș Crăciun (un băiat pe nume Ben-Oni Lazăr, dar amicii îi spun Beni) se deplasa regulamentar pentru a distra copiii Aradului cu Dacia lui fermecătoare. Îi suia în Dacie și îi plimba prin centru să vadă luminițele. Ăia micii – copii! – se bucurau. După o astfel de seară, Moș Crăciun rula cu viteză redusă prin zona Podgoria, îndreptându-se către locuință.

În timp ce rula, el a fost tras pe dreapta de o patrulă a Poliției Rutiere.

„Bună seara/bună seara/ Vă rog să ne prezentați actele: buletin, permis, talon, asigurare“.

Moș Crăciun s-a gândit că e o glumă, așa, a la Godină, și că n-are ce să-i facă. A băutură nu mirosea, buletinul avea, carnet avea, RCA-ul era bun. Dar când s-a ajuns la talon, polițiștii s-au uitat lung la Dacia lui 1300 înzorzonată cu tot felul de beculețe de Crăciun și au zis: „N-aveți omologare pe astea. Amenda e 750 de lei, rămâneți în mașină până vă scriu procesu verbal“. Beni, săracu, a uitat și de Moș Crăciun și de tot.

Hai domne…

Niciun domne! Ați fost filmat, veniți să vedeți filmarea. Păi ce? Suntem în Laponia, sau la Arad?

I-au scris amenda nemernicii. Și era mai-mai să-i ia talonul. „Sistem de iluminat stil Moș Crăciun, montat pe autoturism Dacia 1300, fără omologare“. Beni, sfios, n-a îndrăznit să-i atingă cu ceva, că poate rezolva, se înțelegeau ca oamenii. A stat lemn, în costumul de Moș Crăciun, și s-a întristat în sinea lui. „Ia uite bă, bani dați pe beculețe, bani dați pe benzină, unde mai pui rulajul mașinii… și pentru ce?”. A venit polițistul, i-a aruncat aia pe geam:

„În patrușopt de ore, la poștă… știți, da?“.

Așa că Moș Crăciun nu mai vine. I-au stricat ăștia sărbătorile și nu-i mai arde de nimic. Dar, promite că la anul face pe dracu-n patru, omologhează și zurgălăii de pe retrovizoare și le-arată el polițiștilor de ce e în stare Moș Crăciun. Bravo Moșule, noi ținem cu tine. Nu că ne omorâm noi după sărbătorile de iarnă, dar am luat și noi amenzi și știm cum e.

PS: Apel la cititorii harfa.ro! Dacă aveți expertiza contestării amenzilor, lăsați la comentarii ce trebuie să facă Moșul. E păcat, 7 milioane jumate, mai bine își ia ceva de ei.

4 COMENTARII

  1. pai din prima: unde exista la lege ca nu ai voie sau unde se defineste clar chestia aia cu „stil mos craciun”? 🙂 care e stilul mos si care iepuras de paste?:) politia romana ,cretina ca de obicei.

  2. Wow what a beautiful couple and so well captured by you Scotty they are truly awsome photos, what a memorable wedding , one I will always remember. Such an awsome couple /bridal party/family/friends/ and a truly brilliant PHOTOGRAPHER What a way to spend a birthday! . Judy xxx

LĂSAȚI UN MESAJ