O, ce veste minunată: 11 maimuțe rare, cu coada vărgată, au ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

0
545
Lemurienii noștri. FOTO: Facebook Claudiu Maior
Lemurienii noștri. FOTO: Facebook Claudiu Maior

NOUTĂȚI. Mamiferele de la Grădina Zoologică Târgu Mureș sunt lemurieni cu coada vărgată, o specie pe cale de dispariție. Trăiesc în general în Madagascar, dar cei care au ajuns la noi au fost aduși de la Debrecen, Ungaria. Cele 11 animale sunt parte dintr-un schimb inter-țări. Noi le-am dat ungurilor niște gâște canadiene (dracu’ știe cum am făcut rost de ele) și niște pui de coati (un fel de ratoni, dar ceva mai urâți). La schimb, ungurii ne-au dat maimuțele astea.

Nu dați năvală la Târgu Mureș, că încă nu au intrat în programul de vizitare. Sunt în carantină pentru câteva zile și apoi, ușor-ușor, o să le dea drumul prin țarcul maimuțelor, să se obișnuiască cu animalele și cu oamenii din țara noastră. Vă avertizăm că, din ce spune internetul, acești lemurieni sunt total neprietenoși cu omul, ceea ce, trebuie să recunoaștem, denotă multă inteligență și un ridicat instinct de conservare.

Reporterii Harfa.ro, mari iubitori de maimuțe, salută venirea în România a acestori lemurieni cu coada vărgată și le doresc sănătate, putere de muncă și să stea uniți, să meargă numai în grupuri de 3-5 maimuțe, că altfel sfârșesc precum confratele lor, în vreo benzinărie pe DN 2, sau, mai rău, în vreun garaj din Rahova.

LĂSAȚI UN MESAJ