O palmă pe obrazul Patriarhului Daniel! De ziua lui, Papa Francisc a luat masa cu doi boschetari români

5
12089

Papa Francisc a împlinit, astăzi, 80 de ani, prilej cu care ne-a pus în situația de a constata că până la și la nivel bisericesc suntem departe de Occident. În timp ce pe Patriarhul nostru îl doare fix în cur de oamenii amărâți, iar când vine ziua lui stă și șprițuiește departe de ochii lumii, ce credeți că a făcut Papa de la Roma cu ocazia aniversării?

Ei, bine, Papa și-a început ziua în care a împlinit 80 de ani invitând la micul dejun niște oameni fără adăpost.Un aghiotant de-al Papei a dat o tură prin Piața Sfântu Petru și a adunat opt boschetari care își fac veacul pe-acolo, invitându-i să ia masa cu Suveranul Pontif. Printre boschetarii care au răspuns la apel s-au numărat patru italieni, doi români, un moldovean (de peste Prut) și un peruvian.

Cei opt oameni ai străzii au stat la masă cu Papa, au mâncat bine (mai ales românii și moldoveanul), iar la final au fost serviți cu dulciuri tradiționale argentiniene (țara de baștină a Papei Francisc). După masă, Papa a plecat să susțină o slujbă frumoasă la Cappella Paolina din Palatul Apostolic, și-a văzut omul de treabă. Boschetarii s-au întors și ei la ale lor.

Sigur că nu suntem nici noi chiar atât de naivi ca să nu ne dăm seama că e vorba și de un gest de PR, dar chiar și așa. Papa Francisc a dovedit, în repetate rânduri, că este un om cu harfă, care știe să stea aproape de oamenii amărâți. Păi, lu’ Daniel al nostru nu-i ajungi cu prăjina la nas, nici nu-l vedem la față, darămite să ia el masa cu boschetarii. Uite că ia Papa, și chiar cu români de-ai noștri.

Harfa.ro salută acest gest de noblețe al Papei și îl îndeamnă și pe al nostru, pe Daniel, să se deștepte în al doișpelea ceas și să mai iasă și el prin lume, să mai facă, la ocazii, câte un gest, că d-aia e Patriarh, nu doar să stea cu găleata aia pe cap și să ne bage mâna în buzunare.

5 COMENTARII

  1. Mai documentati-va și o să vedeți că Patriarhul nostru in fiecare luna își donează jumate salariul și altele chestii utile face. Decât o fapta buna făcută să te vadă lumea și să te laude și pe urmă nimic mai bine că al nostru, constant și în fiecare luna. Încercați să fiți voi înșivă un exemplu și să nu vă lăudați cu faptele bune că sa nu vă luați plata aici și în cer la Dumnezeu să nu fie notate…

  2. O palmă?! 🙂 Daca patriarhul Daniel ar trebui sa ia masa cu 2 nevoiasi, fiecare parlamentar cu cati ar trebui?! 🙂 Se supune ca traim in stat european ce isi protejeaza cetatenii?! De parca numai ortodoxia ar fi cult in Romania! 🙂 Cand o sa aiba Daniel acelasi rol ca ai regina Marii Britanii, de sef de stat si de cult revenitii! 🙂 🙂 🙂

  3. Cat de usor ne murdarim liderii spirituali de-un neam si de-o religie cu noi, spre bucuria strainilor ! Pacat, mare pacat. de-asta nu mai mergem inainte ci tot inapoi ! A scos Papa din mult prea bogata visterie a Vaticanului, oaresce milioane de euro pentru imbunatatirea vietii milioanelor de boschetari de confesiune catolica ?! Desigur ca nu ! Dar despre zecile de cantine pentru nevoiasii, de aiurea din Romania, patronate de BOR prin preotii sai nu ati auzit ?! Repede sa aruncati cu laturi ! Cat despre cel care a difuzat aceasta informatie sub titlul respectiv, ii aduc aminte ca Biserica si Armata ( pe care mi se pare ca a slujit-o), au stat la temelia existentei Statului Roman. Asa ca, mai mult discernamant nu strica pentru ca, de prea multe ori, in zilele noastre, „drumul spre iad e pavat cu bune-intentii „!

LĂSAȚI UN MESAJ