O profesoară de limba şi literatură română din Vaslui, bătută cu ţeava unui calorifer de un elev de clasa a VI-a, căruia îi dăduse 4 în teză

0
1334

OF, CĂ NU SE MAI TERMINĂ! Nemerniciile se ţin lanţ în judeţul Vaslui, şi încep de la vârste tot mai fragede. De data aceasta, grozăvia s-a petrecut în localitatea Todireşti, informează corespondenţii locali ai ziarului „Adevărul”. Agresorul, în etate de doişpe ani, provine dintr-o bogată familie tradiţională de ciobani. Domnişoara profesoară e una bună, a informat, pentru gazetă, inspectoarea Plăcintă, de la Vaslui, chiar din oraş.

Ieri, pe la un sfânt de şapte seara, sărmana profesoară, domnişoara Ancuţa, dădea să plece şi ea acasă de la şcoală, când golanul ăla mic, cu gluga gecii trasă pe cap, ca bagabonţii, îi sare în cale şi începe să îi dea cu pârdalnica de ţeavă pe la picioare. Urlă profesoara – hău, hău! –, dar cine să îi sară în apărare, la Todireşti? Nimeni. Nu ştiţi că pe raza judeţului cu pricina se solidarizează lumea cu agresorii, nu cu victimele (cum, aţi uitat cazul celor şapte dârlăi violatori)?

Aşa că se baricadează amărâtul cadru didactic în primăria din Todireşti, care, har cerului, e lângă şcoală (ceea ce ajută şi procesul electoral să meargă mai lesne). Acolo ce îşi mai trage şi ea sufletul şi apucă să sune la 112.

Toată lumea l-a recunoscut pe agresor, un mucos de la a VI-a, un ţărănuş de bani-gata, copil-problemă. Cică nu te mai înţelegi cu pramatia, scuipă profesorii, bate elevii. Golan, ce să mai. Aşteptăm cu îngrijorare continuarea cazului, fiindcă lucrurile nu pot rămâne aşa, iar Harfa.ro se teme, cu îndreptăţire, că integritatea fizică a dascălilor de pe raza întregului judeţ este pusă în pericol.

Încolo, dăm şi noi din umeri a neputinţă – ce să le faci, mă, dacă nu le place cartea? De ce să îi chinui aşa? Să îi lase să se ducă, uşor-uşor, la stână, să-şi facă acolo un rost, că nu trebuie toată lumea să înveţe „Baltagul” sau ce mai învaţă puţoii de-a şasea.

Curaj, domnişoara profesoară, curaj! O să mai mâncaţi bătaie de la nemernicii ăştia mici (staţi să-i vedeţi în a opta!), fiindcă asta e situaţia, dar măcar veţi fi aprins candela învăţăturii acolo unde era întunericul mai adânc. Harfa.ro se pleacă până la pământ în faţa puterii dumneavoastră de a îndura loviturile date de soartă şi de calorifer. Capul sus!

LĂSAȚI UN MESAJ