RĂZBUNAREA PORCULUI. Trei olteni săriră în aer cu tot cu butelie când dădură să pârlească godacul

1
1942

NOI DOVEZI DE PROSTIE ÎN JUDEȚUL DOLJ. În ciuda avertismentelor repetate pe care Harfa.ro le-a făcut în această perioadă pentru a avea grijă mare la cum are loc sacrificarea porcului de Crăciun, încă se întâmplă incidente pe tot cuprinsul țării. Uite, de pildă, cazul de la Bechet, din Dolj.

În această dimineață, un gospodar din Bechet s-a trezit cu poftă de șorici și a zis că să pună mâna să înjunghie porcul de pe lângă casă. S-a anturat el cu cine s-a anturat și s-a pus pe treabă.

De cu dimineață, gospodarul a mers să umple butelia cu gaz, ca să poată pârli după datină animalul ucis întru consum carne. Numai că pe gospodarul nostru nu l-a dus prea mult mintea și a lăsat butelia lângă soba din casă. De la căldură, butelia a avut o scurgere de gaze și de aici până la explozie nu a mai fost decât un pas. Pasul a fost făcut.

Săriră în aer doi olteni și o olteancă, aflați în incintă, oameni care nu mai pridideau cu treaba pe lângă porcul abia răposat. Ei sunt în prezent la spitalul din Craiova unde sunt oblojiți, și vor trăi, ca să se învețe minte.

Acum, pe la Bechet umblă vorba că asta a fost răzbunarea porcului, dar parcă poți să știi cum e și cu porcii ăștia… Să nu fi fost, totuși, doar legile, mai dure, ale științelor exacte.

Pe scurt, dragi cititori de Harfă, nu mai amplasați buteliile pe lângă sobe. Nu e bine. O să săriți în aer și o să ardeți de vii, o să ardeți ca șobolanii și nu are rost. De altfel, se poate evita ușor o asemenea situație neplăcută.

În altă ordine de idei, nu știm dacă oltenii (și olteanca) erau și ei beți, dar avem toate motivele să credem că da. Ca atare, lansăm din nou un apel disperat: nu mai beți când pârliți! V-am zis și ieri, când cu nenorocitul ăla din Sălaj care și-a dat foc la șură, v-o spunem și azi, până vă veți băga mințile în cap.

Lăsați paharul, când e de muncă la porc! Fiți profesioniști, dacă tot vă arde buza să băgați osânză în voi, ca sparții!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ