Un dirijor italian a fost concediat după ce a susținut, într-un spectacol pentru copii, că Moș Crăciun nu există

0
1527
În ziua de azi, cine se pune cu Moșu' rămâne pe drumuri. E rău. Credit foto: www.bzc.ro

CAZUL “BABO NATALE”. Au și italienii harfele lor, de ce să fim necinstiți și să zicem că n-au? Cu seriozitatea care ne caracterizează, în ciuda a ceea ce credeți dumneavoastră despre noi (să vă fie rușine!), am luat la mână presa internațională și ce-am aflat noi din “Le Figaro” (prestigios cotidian francez)? Am aflat cazul “Babo Natale non esiste” (“Moș Crăciun nu există”). Ne-a dat tristețe.

Giacomo Loprieno era un dirijor care-și vedea liniștit de treaba lui până ce, cu prilejul sfintelor sărbători, l-a mâncat pe el în cur să spună într-un concert pentru copii (o adaptare după “Frozen”, un basm americănesc, o labă, dar care place la ăștia mici) că “Moș Crăciun nu există”.

Dacă stătea el cuminte și nu vorbea aiurea, nu auzea nici dracu’ de Giacomo Loprieno, dădea din baghetă acolo până la pensie. Așa, îl știe și îl urăște tot mapamondul. Concertul cu pricina s-a desfășurat la Roma și a costat până la 48 de euro intrarea, bani buni. Bineînțeles că părinții italieni nu au fost mulțumiți să audă copiii lor o asemenea enormitate de la însuși dirijorul.

Ăsta (italian, de) a încercat s-o dreagă, că câr, că mâr, că de fapt Moș Crăciun nu există în basmul ăla, vrăjeli d-alea de italian. Părinții s-au pus cu răul pe el pe pagina de facebook a organizatorului spectacolului și ăia, ca să le închidă gura, l-au dat afară pe dirijor.

Harfa.ro se așază la o răscruce în acest caz. Prost și dirijorul că s-a apucat să dea el gură la cei mici că așa și pe dincolo. Proști și părinții – nu mai ai voie, domne’, să zici nimic, nici de Moș Crăciun, fi-v-ar Moș Crăciunu’ să vă fie.

Așa că nu putem decât să ne bucurăm că am ieșit din acea perioadă a anului în care impostura e la cote insuportabile și să ne vedem liniștiți de viață și de harfă. Lui Giacomo Loprieno ăsta îi dorim sănătate, putere de muncă și serviciu nou. Și să tacă și el din gura aia, că nu mai trăim pe timpurile când putea fiecare să aibă ceva de zis. Bagă-ți mințile în cap, Giacomo Loprieno, că rămâi șomer toată viața!

LĂSAȚI UN MESAJ