Scene incredibile la Câmpulung: Un porc a reușit să evadeze din curtea unor romi și a fost alergat prin tot orașul. L-au prins și l-au înjunghiat în fața Primăriei!

0
1297

Este luna decembrie, perioadă în care, prin bătăturile românilor, se dau lupte grele cu porcii, spre a fi înjunghiați și transformați în cârnați. Nerăbdători, niște romi din Câmpulung-Muscel n-au mai vrut să aștepte Igantul și, miercuri dimineață, au pus mâna pe cuțite și au scos parcul din coteț, hotărâți să-i vină de petrecanie. Numai că, până s-au coit ei, porcul a făcut ce-a făcut și le-a fugit printre picioare, evadând din curte și luând-o la sănătoasa pe străzile municipiului (30.000 de locuitori, oraș mărișor). Bineînțeles că țiganii au plecat după el, unii în fuga piciorului, alții urcându-se în mașini și declanșând o hărmălaie de mai mare râsul.

Muscelenii aflați cu treabă prin oraș au privit consternați această scenă în care animalul gonea cu toate puterile, iar ceata de urmăritori îl învăluia pe toate părțile, dându-și indicații și încurajându-se din vorbe. “Evenimentul muscelean” relatează că urmărirea a durat câteva zeci de minute, timp în care porcul a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a scăpa cu viață. În cele din urmă a fost încolțit în piațeta din centrul municipiului, unde își au sediul Judecătoria și Primăria Câmpulung. Furioși, romii l-au trântit la pământ și au început procedurile de sacrificare chiar acolo, în mijlocul orașului, sub privirile îngrozite ale trecătorilor: porcul a guițat cât a mai putut să guițe, după care și-a dat duhul pe caldarâm, cu sângele scurgându-i-se din beregată printre mașinile angrenate în trafic. Apoi, proprietarii au luat leșul și l-au transportat către domiciliu, pentru a continua procedurile necesare: pârlire, tranșare, etc.

Harfa.ro face un apel către toți românii să fie cu băgare de seamă când se pun pe tăiat porcul, să nu-l scape din curte și să se ajungă la altfel de scene neplăcute, că ne facem dracului de râs pe tot mapamondul.

LĂSAȚI UN MESAJ