VIDEO. Funeralii splendide în memoria unui mic politician din Taiwan. Cincizeci de dansatoare la bară au călărit niște jeep-uri și au făcut spectacol

0
3633
Convoi de jeep-uri mortuare cu bagaboante în vârf. Credit foto: AFP/Getty Images

CEVA FRUMOS. Politicianul Tung Hsiang, din orașul Chiayi, a dat pământului luna trecută, la șaptezeci și șase de ani, din motive care n-au fost devoalate publicului. A fost un porc bătrân, implicat politic decenii la rând (vă dați seama…), și i-a plăcut viața bună.

Cu limbă de moarte, septuagenarul Tung le-a spus membrilor familiei ce fel de funeralii își dorește. Ce credeți că și-a dorit tataie? Exact. Cincizeci de bagaboante care să danseze la bară. Zis și făcut. S-au strâns bagaboantele și s-au urcat călare pe niște jeep-uri (au montat bara frumos, cum trebuie). Și dă-i talpă prin Chiayi, să știe toată lumea că a plecat să facă politică cu îngerii alde Tung.

Înregistrarea întregii tărășenii a devenit virală inclusiv în China, dar taiwanezilor nu li s-a părut nimic în neregulă. Dimpotrivă. Ei au apreciat gestul, unul fiind de părere că, dacă li se arată și lor niște buci, atunci alde Tung ar face bine să mai moară încă o dată. Un alt taiwanez și-a manifestat bucuria spunând: “Asta numesc eu înmormântare!”. Un val de mândrie națională i-a străbătut pe taiwanezi cu această ocazie, ce să mai!

Harfa.ro ce să mai zică? Nu ne luăm cu mâinile de cap, ca moraliștii, dar nici nu ne grăbim să aplaudăm ca maimuțele pofta de viață (și după moarte) a lui Tung ăsta.

Jeep mortuar cu bagaboantă în vârf. Credit foto: AFP/Getty Images
Detaliu din procesiunea funerară. Credit foto: AFP/Getty Images

Stăm și noi și ne gândim: păi, dacă asta i-a plăcut să facă în viață și funeraliile se țin după ce îți place să faci în viață… Apoi, cum ar trebui să se întâmple, dacă Doamne Ferește, moare alde Dragnea?

Să se facă un convoi funerar cu cetățeni care dau și iau șpagă pe drumul pân’ la cimitir? Să-l scoată de la groapă și să mâne mortu’ încet-încet, în uralele publicului, spre cabina de vot, cum e tradiția pe la noi? Ce-o să fie? Numai la asta ne gândim.

Video cu toată chestia (e pe chinezește, dar asta e):

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ